Üretici ve Tüketici Dostu Bir Belediye


Üreticilerin ve tüketicilerin kooperatifler kurmasını teşvik edeceğiz. 

Mut Belediyesi öncülüğünde, tarımda üretici ve tüketici bağının yeniden kurulmasında önemli rol üstleneceğiz.

Belediyemize bağlı kurumların, tarımsal piyasaların düzenlenmesinde rol almasını sağlayarak; üreticilerin ve tüketicinin çıkarlarını koruyacağız.

Tüketiciye doğrudan satış amacıyla köylü pazarları kurulmasını; topluluk destekli tarımın desteklenmesini, tüketim kooperatifleri kurulmasını ve tarım ürünlerinin internetten satışını teşvik edeceğiz. 

Bu faaliyetleri belediye aracılığıyla destekleyeceğiz.

Özellikle kadınların ve gençlerin ürünlerini rahatlıkla satabilmelerini sağlayacak ortak alanlar oluşturacağız.

Çiftçilerin ve kooperatiflerin tüketiciye doğrudan ulaşabilmeleri için pazarlarda ücretsiz satış yerleri ve dükkânlar kurmalarını teşvik edeceğiz.

Kooperatiflerin ürünleri için işleme, paketleme ve satış yerleri oluşturmalarını destekleyeceğiz.

Doğal tarım yöntemlerinin kullanılmasını teşvik edeceğiz. Küçük üreticinin doğrudan tüketiciye pazarlama yaparak gelirini arttırmasını sağlayacağız

Bilimsel yöntemlere dayalı olarak, yerel tohumların korunmasına ve üretiminin devamlılığının sağlanmasına destek olacağız.

Belediyemizde tüketilen gıda ürünlerini büyük şirketlerden değil; toprağı ve suyu koruyan, doğal üretim yapan küçük üreticilerimizden ve kooperatiflerimizden alacağız.

Ormanların, meraların ve tarım arazilerinin amaç dışı kullanımına, imar rantlarına heba edilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. 

Belediye sınırlarındaki meraları ıslah edip, yurttaşların kullanımına sunacağız.

Belediye olarak bölgemizdeki üretim kooperatiflerinden ürün alarak bunların yoksul ve dar gelirli yurttaşlarımıza ücretsiz dağıtılmasını sağlayacağız.

Parklarda ve bahçelerde kullanacağımız fidan ve süs bitkilerini, Mutlu üreticilerden ve kooperatiflerden karşılayacağız.

Mut Belediyesi olarak, küçük üreticinin az maliyetle çok kazanmasına; dar gelirli tüketicinin ise sağlıklı gıdaya düşük ücretle ulaşmasına öncülük edeceğiz.

Yorumlar